Hyballa sloopt 'achterbakse' oud-spelers: "Een kutbusiness"

29 augustus 2021, 11:39   Bijgewerkt: 29 augustus 2021, 11:47

Peter Hyballa koestert nog altijd een wrok richting zijn voormalig spelers bij het Deense Esbjerg fB. De coach nam onlangs zijn ontslag nadat hij wekenlang rollebollend in de clinch lag met zijn spelers. De Duits-Nederlandse coach neemt het zichzelf kwalijk, maar heeft ook nauwelijks goede woorden over voor zijn oud-spelers.

Hyballa maakte zichzelf onmogelijk bij de spelersgroep door seksistische opmerkingen richting hen te maken. De trainer beet de spelers onder meer toe dat zij te zwaar waren en 'grotere borsten hadden dan hun vrouwen'. Het leidde tot veel woede bij de spelersgroep, die in een open brief in de krant aangaven er klaar mee te zijn. Esbjerg probeerde de boel te lijmen door Rafael van der Vaart als assistent te strikken, maar het bleek te laat.

Bij Goedemorgen Eredivisie ging Hyballa uitgebreid in op zijn ontslag. "Ik denk dat mijn stijl van coachen een beetje old school was. Ik roep bijvoorbeeld: 'Bewegen met je dikke kont!'. Dat doe ik al jaren. Ik heb helemaal niet beseft dat er in Denemarken een andere cultuur heerst, dat dat daar niet kan. Misschien had ik meer de kat uit de boom moeten kijken."

Dat deed hij niet. Hyballa baalt dat zijn spelers de media zochten en niet direct de confrontatie aangingen. "Dat is gewoon achterbaks. Wat dat betreft is voetbal gewoon een kutbusiness. Ze waren me echt aan het kapotmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen