Willem II bezorgt PEC nú al degradatievrees

28 augustus 2021, 23:02   Bijgewerkt: 28 augustus 2021, 23:07

PEC Zwolle heeft ook de derde Eredivisiewedstrijd niet weten te winnen. Willem II was met 1-0 te sterk door een doelpunt van Görkem Saglam. Zo staat PEC nu stijf onderaan na nederlagen tegen Vitesse, NEC en Willem II en volgende week moet het ook nog eens opdraven tegen landskampioen Ajax. Vooral door het vertoonde spel begint de degradatievrees langzaamaan al op te spelen.

In tegenstelling tot PEC Zwolle werkten de Tilburgers met veel zelfvertrouwen toe naar zaterdagavond. In het openingsweekend gingen ze weliswaar kansloos onderuit tegen Feyenoord (0-4), maar de kater van die nederlaag werd vorige week ruimschoots weggespoeld door een 0-3 overwinning op Vitesse. Dat het met het zelfvertrouwen wel goed zat na de zege in Arnhem, bleek in de openingsfase. Willem II liet de bal in een hoog tempo rondgaan en zette PEC Zwolle vanaf het eerste moment onder druk.

Kort daarna volgde een flinke domper voor PEC Zwolle. Pelle Clement moest zich noodgedwongen laten vervangen. Een hard gelag voor Langeler, die al zo weinig te kiezen heeft voorin. Het was voor de thuisploeg het sein om het tempo weer wat op te schroeven. Verder dan een kopballetje van Wriedt kwam het echter niet. PEC Zwolle beperkte zich na het uitvallen van Clement tot verdedigen en dat deed het een stuk beter dan vorige week in Nijmegen. De Zwollenaren gaven weinig weg en waren via een kopbal van Tedic het dichtst bij een treffer.

Willem II hield dan ook vrij eenvoudig stand. De thuisploeg kwam er in de slotfase zelf nog een paar keer gevaarlijk uit, maar miste de scherpte om de genadeklap uit te delen. Zo bleek de treffer van Saglam voldoende voor de tweede Tilburgse zege. Terwijl ze het in Tilburg dus goed voor elkaar hebben, zal in Zwolle de paniek toch lichtelijk toenemen.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5, Leroy Owusu 6.5, Freek Heerkens 6.5, Ulrik Jenssen 6, Derrick Köhn 7.5, Dries Saddiki 7 (82. Godfried Roemeratoe -), Pol Llonch 7, Görkem Saglam 7 (72. Max Svensson -), Ché Nunnely 6.5 (72. Elton Kabangu -), Kwasi Wriedt 6 (88. Wesley Spieringhs -), Mats Köhlert 6.5 (88. Rick Zuijderwijk -)

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6, Mees de Wit 6, Bram van Polen 6, Siemen Voet 6, Rav van den Berg 6, Kenneth Paal 5.5 (69. Samir Lagsir 6), Yuta Nakayama 6, Eliano Reijnders 6 (81. Gervane Kastaneer -), Thomas van den Belt 6, Pelle Clement 5.5 (23. Chardi Landu 6), Slobodan Tedic 5

Man of the match: Derrick Köhn

* spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen