Scheidsrechter pakt hoofdrol in Engelse topper

28 augustus 2021, 20:25

Chelsea en Liverpool zijn weinig wijzer geworden over de waarde van hun papieren in de Engelse titelstrijd. In een heuse Engelse topper speelde beide ploegen met 1-1 gelijk door doelpunten van Mohamed Salah en Kai Havertz. De hoofdrol was echter niet weggelegd voor een speler, maar voor de arbiter. Anthony Taylor deelde net voor rust namelijk een discutabele rode prent uit aan Reece James.

Nadat eerder Manchester City en Arsenal al tegen elkaar hadden gespeeld, stond er met Liverpool tegen Chelsea een nóg mooier affiche op het programma. Liverpool draaide na het kampioensjaar een zeer teleurstellend seizoen en hoopt dit jaar weer mee te doen om de prijzen. Chelsea mag zijn winnaar van de Champions League noemen en jaagt dit jaar ook op de landstitel.

Daarbij deed het in de openingsfase direct goede zaken. Na ruim twintig minuten kreeg het namelijk een corner mee en bij de eerste paal kopte Havertz de bal technisch razend knap over de keeper in de verre hoek. Bij Liverpool stond Virgil van Dijk in het hart van het centrum, terwijl Hakim Ziyech het bij Chelsea moest stellen met een plek op de reservebank.

Chelsea had de zaakjes dus goed op orde, maar kort voor rust sloeg de sfeer volledig om. Het opportunisme maakte namelijk plaats voor pessimisme, want James kreeg de bal van dichtbij op het dijbeen geschoten, waarna de bal de hand raakte. De penalty werd binnengeschoten door Salah, maar de rode kaart was volgens analist Youri Mulder wel erg zwaar gestraft.

Bekijk ook: Taylor vermoordt Engelse topper met discutabele rode kaart

Het gevolg was dat Chelsea zich in de tweede helft beperkte tot louter verdedigen en de wedstrijd een stuk minder plezierig om naar te kijken was dan in de eerste helft het geval was. Liverpool kreeg de beste kansen, maar kon de muur uiteindelijk niet slechten. Door het gelijke spel zijn beide ploegen de maximale score kwijt, maar ze staan nog altijd op plek twee en drie van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen