Schmidt neemt illusie weg: De Jong niet naar PSV

28 augustus 2021, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vanuit diverse hoeken kwam zaterdagavond het bericht dat PSV serieus werk gaat maken van de komst van Luuk de Jong, maar trainer Roger Schmidt heeft aan die geruchten een definitief einde gemaakt. Tegenover de camera van ESPN spreekt hij klare taal: "Hij komt dit seizoen niet naar PSV". Daarmee zullen de Eindhovenaren moeten schakelen naar een andere spits.

Nog geen uur eerder schreef PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat PSV de spits graag wilde huren van Sevilla en een optie tot koop wilde bedingen. De journalist van het ED is doorgaans zeer goed ingevoerd, maar blijkt het ditmaal niet bij het juiste eind te hebben. Schmidt is namelijk wel zeer gecharmeerd van De Jong, maar hij is momenteel niet haalbaar. "Niet deze zomer in ieder geval."

"Het is natuurlijk een geweldige speler met een prachtige geschiedenis bij PSV, maar dit seizoen komt hij ons niet versterken." De naam van De Jong werd de afgelopen weken al vaker gekoppeld aan de club uit de lichtstad. Daarnaast ging eerder al het gerucht dat PSV Mergim Berisha over wil nemen van RB Salzburg. Een van deze opties heeft de club in ieder geval dus al weg kunnen strepen.

De Jong is inmiddels op een zijspoor beland bij Sevilla. De club haalde met Rafa Mir al een tweede spits in huis, waardoor De Jong de afgelopen wedstrijden niet meer bij de selectie zat. De spits mag vertrekken en het is dus de vraag waar zijn toekomst ligt. Van 2014 tot 2019 speelde De Jong in Eindhoven. Daar was hij in 211 wedstrijden goed voor 116 doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen