Schouten kan stap maken naar top van Italië

28 augustus 2021, 19:36

Atalanta Bergamo is zeer bedrijvig in de laatste dagen van de transferperiode. Eerder werd bekend dat de club een akkoord heeft bereikt over de transfersom van Teun Koopmeiners en nu heeft het nog een Nederlander op de korrel. De ploeg uit Bergamo heeft namelijk een officieel bod neergelegd bij Bologna om Jerdy Schouten over te nemen.

Schouten komt uit de jeugd van ADO Den Haag, waarvoor hij slechts drie wedstrijden in het eerste speelde. Door die club werd hij te licht bevonden en dus zocht hij zijn heil bij Telstar, waar hij een transfer naar Excelsior verdiende. In Rotterdam kende hij een geweldig seizoen en dat was niet onopgemerkt gebleven, want Bologna pikte hem op.

Bijna zestig duels later is Schouten in de Serie A uitgegroeid tot één van de steunpilaren van zijn elftal. Als verdedigende middenvelder verdeelt hij het spel en staat hij verdedigend zijn mannetje. Vandaar dat Atalanta Bergamo interesse heeft in de diensten van de Nederlander. Bij Atalanta zou hij dan samen gaan spelen met Hans Hateboer, Marten de Roon, Sam Lammers en misschien dus ook wel Koopmeiners.

Lees ook: Blamage debutant Van Hooijdonk en Bologna tegen Serie B-club

Atalanta won de eerste competitiewedstrijd van Torino met 1-2 door een winnende treffer van Roberto Piccoli in de blessuretijd. Zaterdagavond staat een speciale ontmoeting op het programma. Atalanta speelt namelijk tegen het Bologna van Schouten. Voor de middenvelder de uitgelezen kans om zijn kwaliteiten nog maar eens te etaleren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen