Opstellingen: Schmidt sleutelt aan samenstelling defensie

28 augustus 2021, 19:09

Enkele dagen na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League, heeft trainer Roger Schmidt twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. In de wedstrijd tegen Benfica stond de Oostenrijker Philipp Mwene op de rechtsbackpositie en Olivier Boscagli in het centrum van de verdediging, maar zij zitten tegen FC Groningen op de bank.

Dat betekent dat Jordan Teze rechtsachter te vinden is en ook Armando Obispo een plekje in de basis heeft. Hij staat samen in het centrum met Ramalho Silva en Philipp Max staat linksachter. Schmidt heeft ervoor gekozen om de twee voorste linies ongewijzigd te laten. Dat betekent dat Marco van Ginkel, Ibrahim Sangaré en Mario Götze op het middenveld staan en Noni Madueke, Eran Zahavi en Cody Gakpo voorin.

Door de afwezigheid van Ahmed El Messaoudi krijgt Patrick Joosten de kans van Danny Buijs om zich te bewijzen. Michael de Leeuw staat wederom in de punt van de aanval, waardoor clubtopscorer van vorig jaar Jørgen Strand Larsen wederom plaats moet nemen op de bank. In de eerste wedstrijd van het seizoen was hij nog matchwinner tegen Cambuur door in de blessuretijd de winnende te maken met een omhaal.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Van Ginkel, Götze, Sangaré; Madueke, Zahavi, Gakpo.

Opstelling Groningen: Leeuwenburgh; Gudmundsson, Kasanwirjo, Te Wierik, El Hankouri; Matusiwa, Dammers; Joosten, Suslov, Ngonge; De Leeuw.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen