Kluivert staat aan basis van Nice-zege, maar verlaat veld in mineur

28 augustus 2021, 18:53

Justin Kluivert heeft indruk gemaakt bij OGC Nice. De Nederlander had met een goal en een assist een belangrijke rol in de driepunter tegen Bordeaux. Hij mocht in de basis beginnen als linksmidden in een 4-4-2-systeem en vormde daarin een uitstekende tandem met linkerspits Amine Gouiri. Hij zorgde voor twee treffers. Daarmee lijkt een topduo geboren in de Franse kustplaats.

Kluivert had zeven minuten nodig om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een goede voorzet van Hichem Boudaou kon de huurling van AS Roma vogelvrij afronden. Het was zijn eerste goal in Franse dienst. Na dertig minuten werd de voorsprong verdubbeld. Deze keer was Kluivert de aangever op Gouiri. Ondanks zijn heldenrol, eindigde de wedstrijd in mineur voor de Nederlander. Door een spierblessure moest hij al voor de rust naar de kant.

Calvin Stengs kwam als zijn vervanger binnen de lijn en maakte dus zijn debuut. Hij zag Nice nog voor rust op 3-0 komen. Gouiri bleef koel vanaf de strafschopstip, waardoor de wedstrijd al voor rust gespeeld was. Overigens speelde de voormalig AZ'er de wedstrijd ook niet uit. Trainer Christophe Galtier is voorzichtig met de aanvaller, die pas voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat. Een kwartier voor tijd werd hij naar de kant gehaald voor Lucas Da Cunha.

De Nederlandse aanvallers zagen vanaf de bank dat Khephren Thuram-Ulien nog voor de vierde treffer zorgde vijf minuten voor tijd. De van PSV overgenomen Pablo Rosario stond wel de gehele wedstrijd binnen de lijnen. Na drie wedstrijden is de ploeg nog altijd ongeslagen. Zeven punten werden tot dusver gepakt.