Bakker blundert bij winnend Leverkusen, Boëtius belangrijk bij Mainz

28 augustus 2021, 17:31

Daley Sinkgraven en Mitchel Bakker hebben met Bayer Leverkusen ruim gewonnen van FC Augsburg. In een opmerkelijke wedstrijd kwam de ploeg van de Nederlanders al snel op een ruime voorsprong door twee eigen treffers, maar daarna leek het spannend te worden door een blunderde Bakker.

Augsburg-verdediger Iago zorgde voor een prachtige openingstreffer met een stiftje. Er was alleen één probleem. Hij passeerde zijn eigen doelman al na drie minuten. Binnen het kwartier was de marge al twee. Wederom was het een eigen doelpunt. Florian Niederlechner liet zijn keeper deze keer kansloos. Leverkusen zat dus al vroeg in de wedstrijd op rozen, maar voor Bakker werd het toch een pijnlijke middag. Niederlechner wist nu wel de goede keeper te verschalken, maar dat mocht de Nederlander zichzelf aanrekenen.

Hij schatte een voorzet verkeerd in en maaide over de bal heen. Ook daarna greep de vleugelverdediger niet adequaat genoeg in, waardoor de spanning terug kwam in het duel. Moussa Diaby leek Leverkusen weer op een ruimere voorsprong te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Na rust liep de ploeg alsnog uit naar een grote overwinning. Patrik Schick maakte de eerste treffer na rust na een uitstekende counter, het slotakkoord van de middag was voor toptalent Florian Wirtz. Hij omspeelde de keeper en betaalde de eindstand op 1-4. Bakker ging vijf minuten voor het eindsignaal naar de kant, waardoor ook Sinkgraven nog even mee mocht doen.

Boëtius belangrijk met assist

Mainz speelde tegen Greuther Fuerth en begon ook uitstekend aan de wedstrijd. Na achttien minuten was de marge ook daar al twee. Bij de openingstreffer was Jean-Paul Boëtius belangrijk met de assist op Anderson Lucoqui. Drie minuten later stond dus ook de tweede goal op het scorebord na een treffer van Adam Szalai. Spannend werd het daarna geen moment meer. Kevin Stoeger zorgde in de blessuretijd nog voor de derde goal, waardoor Boëtius en Jeremiah St. Juste met een goed gevoel van het veld stapten. Justin Hoogma en bankzitter Jetro Willems van Greuther Fuerth zullen minder blij zijn.