Oude bekende naar Brugge, mogelijk goed nieuws Feyenoord

Oude bekende naar Brugge, mogelijk goed nieuws Feyenoord

28 augustus 2021 – Een vertrek van Bas Dost bij Club Brugge is weer wat dichterbij gekomen. De club maakte zaterdag de huur bekend van Wesley Moraes, die tussen 2016 en 2019 ook al voor de Belgische topclub uitkwam. Daarmee heeft het opnieuw een concurrent in huis voor de toch al op een zijspoor geraakte Dost. 

De kans dat Dost Club Brugge nog deze window verlaat is groot geworden, nadat de spits zijn basisplaats kwijtraakte. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeggenoten de laatste weken in een nieuw systeem speelde, met Noa Lang en Charles de Ketelaere samen in de spits. Waar de 5-3-2-formatie voor Dost toch al niet het ideale systeem lijkt, is er met Wesley nog een andere optie bijgekomen.

De Braziliaan Wesley werd in januari 2016 door Club Brugge opgepikt bij het Slowaakse AS Trencin. Hij groeide uit tot een vaste waarde en speelde in 3,5 seizoen 130 officiële wedstrijden, waarin hij goed was 38 goals en veertien assists. Het leverde hem een miljoenentransfer op naar Aston Villa, maar na een zware blessure kwam hij meer dan een jaar bijna niet in actie. Bij Club Brugge mag hij zich nu op huurbasis opnieuw gaan bewijzen.

Feyenoord
En dus lijkt een vertrek - al dan niet op huurbasis - voor Dost een steeds reëler scenario te worden. De spits werd deze zomer al geregeld gelinkt aan Feyenoord, dat voor het sluiten van de transferwindow in ieder geval nog een aanvallende versterking wil presenteren. Technisch directeur Frank Arnesen gaf eerder al aan dat de voorkeur uitgaat naar een aanvaller die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan, maar gaf toe dat ook Dost op het lijstje van de Rotterdammers staat. 

Lees ook: Feyenoord zoekt aanvaller: "Dost staat op ons lijstje"

gerelateerd