Arsenal na dramatische middag hekkensluiter Premier League

28 augustus 2021, 15:25

Het dreigt een lang en pijnlijk seizoen te worden voor Arsenal. De ploeg van trainer Mikel Arteta is na drie wedstrijden nog puntloos in de Premier League. Op bezoek bij Manchester City ging de Londense club zaterdag opnieuw onderuit. Met een 5-0 nederlaag kwam Arsenal nog goed weg.

Arsenal eindigde vorig seizoen op de achtste plaats in de Premier League en gaat ook dit seizoen waarschijnlijk geen rol van betekenis spelen in de strijd om de bovenste plekken. Na de teleurstellende start tegen Brentford (2-0) en de verloren stadsderby tegen Chelsea (0-2) stond voor de manschappen van Arteta de zware uitwedstrijd tegen Manchester City op het programma. Dat Arsenal niet bij machte was om het de regerend kampioen lastig te maken, werd al snel duidelijk.

Want binnen het kwartier keek Arsenal tegen een 2-0 achterstand aan. Ilkay Gündogan kopte op aangeven van Gabriel Jesus het openingsdoelpunt binnen en Ferrán Torres duwde de bezoekers een paar minuten later nog dieper in de put door van dichtbij raak te schieten. De hoop van Arsenal om alsnog met een goed resultaat huiswaarts te keren werd vervolgens de grond ingeboord door Granit Xhaka, die na een harde overtreding op João Cancelo de rode kaart kreeg gepresenteerd.

Daarmee was de gifbeker voor Arsenal in de eerste helft nog niet leeg. Gabriel Jesus maakte het allemaal nog wat erger voor de bezoekers uit Londen door vlak voor rust de 3-0 voor zijn rekening te nemen. In ondertal beperkte Arsenal zich in de tweede helft vooral tot verdedigen. Het lukte de geplaagde club om de schade enigszins beperkt te houden, al kon niet worden voorkomen dat Rodri  (geplaatst schot) en Torres (kopbal) de score opvoerden tot 5-0.

Arsenal zakt door de pijnlijke nederlaag naar de laatste plaats in de Premier League. De Londense club kan na de interlandperiode de rode lantaarn overdragen als het nog eveneens puntloze Norwich City op bezoek komt in het Emirates Stadium.