SC Cambuur gunt Maxim Gullit kans in de Eredivisie

28 augustus 2021, 10:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur toont zich slagvaardig in de slotdagen van de zomerse transferperiode. De Leeuwarders maken via de officiële kanalen de komst van twee spelers bekend. Maxim Gullit (20) en Filip Krastev (19) worden per direct toegevoegd aan de selectie van trainer Henk de Jong.

Gullit, zoon van oud-voetballer Ruud Gullit, komt over van AZ. De jonge verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. Op 29 oktober vorig jaar maakte Gullit in de Europa League-wedstrijd tegen HNK Rijeka (4-1) zijn debuut in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Het was tevens zijn enige officiële wedstrijd in het eerste elftal. Namens Jong AZ kwam hij 55 keer uit in de Eerste Divisie.

Krastev wordt voor één seizoen gehuurd van Lommel SK, een sattelietclub van Manchester City. De jonge aanvaller speelde ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige wedstrijd op het hoogste niveau. Namens Slavia Sofia kwam hij tot 44 optredens in de Bulgaarse competitie, waarna hij verkaste naar Lommel. Die club verhuurde hem afgelopen seizoen voor een half jaar aan het Franse Troyes, waar hij weinig aan spelen toekwam.

"We hebben wat geduld moeten hebben, maar het is mooi dat het nu ook wordt beloond. Dit zijn twee spelers die met hun veelzijdigheid en specifieke kwaliteiten ons team beter gaan maken en daarnaast onze technische staf meer opties bieden. Dat is precies wat we voor ogen hadden en ik kijk er naar uit om ze in het Cambuur-shirt te zien spelen", reageert financieel en technisch directeur Gerald van den Belt op de dubbelklapper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen