Bosz kan opgelucht ademhalen na eerste zege met 'rood' Lyonnais

27 augustus 2021, 23:05   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 23:11

Peter Bosz kan opgelucht ademhalen. De trainer heeft zijn eerste competitiezege te pakken. Makkelijk ging het niet met tien man, maar FC Nantes werd met minimaal verschil aan de kant gezet. Het betekent dat de crisis voorbij is nu de eerste driepunter gepakt is.

De oefenmeester verloor zijn eerste drie competitiewedstrijden, waardoor de druk al vroeg in het seizoen toenam op de trainer. Met deze overwinning heeft Bosz weer wat lucht. Dat doelman Anthony Lopes de uitblinker was bij Olympique Lyonnais zegt genoeg over de moeizame avond van de Franse ploeg. Toch was het genoeg om met drie punten van het veld te stappen. 

Na iets meer dan dertig minuten spelen zette spits Moussa Dembélé de uitploeg op voorsprong. Dat bleek na negentig minuten spelen nog steeds het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. In minuut 78 moest Bosz door met tien man nadat Damien da Silva zijn tweede gele kaart pakte. Het werd dus nog billenknijpen voor de oefenmeester en zijn mannen, maar de voorsprong bleef onveranderd.

Deze competitie begon enorm teleurstellend voor Lyonnais en de trainer. Tegen degradatiekandidaat Stade Brest en promovendus Clermont Foot werd gelijkgespeeld, terwijl tegen Angers pijnlijk met 3-0 verloren werd. Deze zege kwam dus als geroepen voor Bosz, die nieuwkomer Emerson meteen een basisplaats gaf als linksback. De andere nieuwkomer, Xherdan Shaqiri, bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen