Dumfries verliest voorlopig concurrentiestrijd bij winnend Inter

27 augustus 2021, 22:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na een uitstekend EK en een sterk seizoen bij PSV verdiende Denzel Dumfries een transfer naar de landskampioen van Italië. Voor miljoenen vertrok hij naar Inter Milaan, maar voorlopig heeft hij daar nog geen basisplek veroverd. Inter won vrijdagavond met 1-3 van Hellas Verona, maar voor Dumfries was daarin geen rol weggelegd.

Inter speelt haar wedstrijden in een 5-3-2-formatie. Daarbij staat Stefan de Vrij in het hart van het centrum, waar hij de negentig minuten vol maakte. Op rechtsback heeft Matteo Darmian momenteel de voorkeur boven Dumfries, net als een week eerder tegen Genoa. Toen mocht de Nederlander op het einde nog wel even kort invallen, maar zelfs dat zat er vrijdag niet in.

Hellas Verona bewees een temeer een zeer stugge ploeg te zijn. Al binnen het kwartier kwam het namelijk brutaal op voorsprong via oud-NAC'er Ivan Ilic. Vervolgens moest Inter reageren en kreeg het een aantal serieuze mogelijkheden. De defensie van Hellas stond lang niet altijd even goed, maar voor rust kreeg Inter de bal er niet in.

Na de onderbreking lukte het scoren echter een stuk beter. Na twee minuten had Lautaro Martinez de gelijkmaker binnengeprikt. Vervolgens duurde het tot zeven minuten voor tijd tot invaller Joaquin Correa kon uitgroeien tot de absolute held van de avond. Met twee doelpunten zorgde hij voor een 1-3 zege, waardoor Inter ongeslagen bovenaan staat. Dumfries moet voorlopig nog even wachten op een serieuze kans en ziet dat de ploeg zonder hem ook aardig draait.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!