KKD: ADO nóg dieper in ellende, Verbeek tovert

27 augustus 2021, 21:58   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 22:04

De degradanten van het afgelopen Eredivisie-seizoen hebben zichzelf vrijdagavond een hele slechte dienst bewezen. ADO Den Haag werd met 3-0 afgedroogd door NAC Breda, Emmen verloor van De Graafschap (0-2) en VVV-Venlo blameerde zich tegen de beloften van AZ met 0-1. FC Volendam en Excelsior deden wel goede zaken en Gertjan Verbeek heeft met Almere City eindelijk de eerste zege binnen, maar deed dat wel op miraculeuze wijze.

ADO begon de competitie nog aardig met twee zeges, maar vorige week verloor het van FC Emmen en nu werd het finaal van de mat gespeeld door NAC. Daar komt nog bij dat de club in financieel zwaar weer verkeert en dus ook nog eens drie punten in mindering heeft gehad. Zowel op bestuurlijk als op sportief gebied is de misère dus groot in Den Haag.

Hetzelfde geldt voor FC Emmen dat na de nederlaag tegen De Graafschap op slechts vier punten staat na vier wedstrijden. Daarmee is het terug te vinden op de zeventiende plek van de Keuken Kampioen Divisie. Twee plekken hoger staat VVV-Venlo, met hetzelfde puntenaantal. Vorige week bleek Erik Sorga het gemis van Giorgos Giakoumakis, die in afwachting is van een transfer, nog goed op te kunnen vangen, maar tegen Jong AZ kreeg het meer kansen tegen dan het zelf creëerde.

Lees ook: 'Akkoord over Giakoumakis: miljoenen voor VVV'

Dat betekent dat Jong AZ de zeer verrassende koploper van de KKD is. Het won namelijk eerder al van TOP Oss, Helmond Sport en Almere City. Almere was nog niet echt goed bezig in de competitie. Met de komst van trainer Verbeek hoopte de club dit jaar weer mee te doen om promotie, maar het wachtte nog altijd op de eerste zege. Kort voor tijd stond Almere nog met 3-2 achter tegen Roda JC, maar door nieuweling Ramon Leeuwin en de gouden wissel Jonas Arweiler, ging Almere er toch met de zege vandoor.

FC Volendam haalde deze zomer grote versterkingen naar Noord-Holland. Met topscorer Robert Mühren, Daryl van Mieghem en Damon Mirani heeft het inmiddels een selectie waarmee het hoge ogen kan gooien. Mühren was met één goal en twee assists zeer belangrijk voor zijn jeugdliefde, maar de hattrick van die andere nieuwkomer Van Mieghem was het echte hoogtepunt van de 5-0 zege op MVV.

Alle uitslagen:

Eindhoven – FC Den Bosch 1-0

Emmen – De Graafschap 0-2

Volendam – MVV 5-0

Helmond Sport – Jong PSV 1-0

Jong Ajax – Excelsior 1-2

Jong Utrecht – Telstar 3-0

NAC – ADO 3-0

Roda JC – Almere City 3-4

VVV – Jong AZ 0-1

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen