Seuntjens en Kramer blinken uit tijdens boeiend gelijkspel

27 augustus 2021, 21:57   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 23:54

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben elkaar in een enerverende wedstrijd op een 2-2 gelijkspel gehouden. Een wedstrijd die traag op gang kwam, spatte uiteindelijk uiteen in een heus schouwspel met veel kansen over en weer. Zo behoudt Fortuna Sittard door doelpunten van Samy Baghdadi en Mats Seuntjes de ongeslagen status die ze door de overwinning op FC Twente in de eerste speelronde bemachtigd hadden.

Beide ploegen begonnen de eerste speelronde sterk, waar de mannen uit Waalwijk knap met 1-0 wonnen van AZ en Fortuna Sittard thuis te sterk was voor FC Twente (2-1). Een week later zou het elftal van trainer Sjors Ultee het opnemen tegen AZ, maar een goede voortzetting van het seizoen werd ze vooralsnog ontnomen, omdat AZ vroeg om wedstrijduitstel. RKC speelde wel, en zette hun vorm ook voort, maar dan ging het echter om de slechte uitvorm. In Heerenveen werd er met 3-2 verloren, wat een pijnlijke negatieve reeks aan buitenshuis puntverlies voortzette.

In Sittard moest hier verandering in gebracht worden. Een opsteker voor de Waalwijkers was wel dat Vurnon Anita zich weer bij de club heeft aangesloten en gelijk in de basis kon beginnen. Met de routinier op het middenveld zagen ze dat de wedstrijd moeizaam op gang kwam. In de eerste minuten was er lichterlijk gevaar met wat schoten van beide kanten, maar was het vuur een lange tijd gedoofd. Halverwege de eerste helft werd die vlam echter flink aangewakkerd toen Baghdadi een scherpe voorzet van Seuntjens snoeihard binnenkogelde en de 1-0 op het scorebord zette. Het leidde een kansenregen in waarin het spel op en neer vloog.

Een tweede doelpunt kon daarom ook niet lang uitblijven en het was Michiel Kramer die deze goal op zijn naam schreef. Na een hoekschop van Alexander Büttner bleef de bal voor het doel hangen en de spits van RKC Waalwijk profiteerde er optimaal van: 1-1. Hiermee zette hij ook de ruststand op het bord. Het tweede bedrijf kende bij vlagen eenzelfde intensiteit. Waar de Fortunezen in de eerste helft de grootste kansen kregen, waren de Waalwijkers na de theepauze veelvoudig gevaarlijk via voorzetten van Büttner.

Het volgende doelpunt liet daardoor ook niet lang op zich wachten. Passend bij het spelbeeld was het een goede voorzet die Kramer voor leeg doel de 1-2 binnen kon koppen. Zo kantelde de wedstrijd volledig en keek Fortuna voor het eerst tegen een achterstand aan. Kort hierna was er een emotioneel moment: Ben Rienstra mocht voor het eerst weer Eredivisieminuten maken na zijn hartproblemen. Met hem in de ploeg zocht het elftal van Ultee naar de gelijkmaker, en met succes. Het was echter niet de terugkerende Rienstra, maar Mats Seuntjens die na een fijne assist van Tesfaldet Tekie zijn ploeg lanszij schoot: 2-2.

Zo gingen de ploegen met een gelijke stand de slotfase in en kon alles nog gebeuren. Beide teams leken niet tevreden met een gelijkspel en dus waren ook de laatste minuten een heus schouwspel. Grote kansen ontstonden er niet, maar dreiging was er veelvoudig. Een winnend doelpunt werd er echter niet meer gemaakt en zo hielden de ploegen beiden één punt over aan deze wedstrijd. Fortuna Sittard mag volgende week op bezoek bij Sparta Rotterdam de ongeslagen status proberen te behouden en RKC Waalwijk krijgt dan Vitesse op bezoek.

Opstellingen en beoordelingen:*

Fortuna Sittard: Van Osch 6; Rota 6, Angha 6, Janssen 6, Ferati 6; Tekie 7, Flemming 6, Duarte 6 (60. Rienstra 6); Hansson 6, Seuntjens 7.5, Baghdadi 6.5 (60. Lake 6).

RKC Waalwijk: Vaessen 6; Gaari 5.5, Meulensteen 6, Touba 6, Büttner 7 (85. Bel Hassani -); Azhil 6 (85. Oukili -), Van der Venne 6.5 (79. El Bouchataoui -), Anita 6 (79. Daneels -); Odgaard 6, Kramer 7, Bakari 6.

Man of the Match: Mats Seuntjes

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.