Hoofdpijndossier Onana toch nog weg? Twee clubs geïnteresseerd

27 augustus 2021, 21:35

Andre Onana houdt de gemoederen flink bezig bij Ajax. De doelman mag vertrekken, maar de clubs staan tot dusver niet in de rij voor de geschorste keeper. Mike Verweij verwacht dat er de komende dagen nog wel wat gaat gebeuren. Hij stelt dat twee clubs 'redelijk concreet' zijn. 

"Er is redelijk goed nieuws voor Ajax: er zijn twee clubs die redelijk concreet voor Onana zijn. Ajax moet hem deze periode verkopen, want anders krijgen ze een stuk minder geld of helemaal niets voor hem. Ik denk wel dat Ajax echt hoopt dat Onana onderdak vindt bij een andere club", aldus de journalist in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. De keeper ligt nog een jaar vast, waardoor de Amsterdammers hem nu of komende winter moeten verkopen. Anders loopt hij transfervrij de deur uit. Zijn transferwaarde wordt geschat op dertig miljoen euro, maar Marc Overmars zou nu genoegen nemen met tien miljoen.

Onana leek deze zomer hard op weg te zijn naar Olympique Lyonnais, maar op het laatste moment hield hij zelf de boot af. Het betekende geen hereniging met Peter Bosz en teleurstelling bij Ajax. De Amsterdammers willen nog wat aan hem verdienen, waar de sluitpost graag een mooie stap wil maken. Dat kan ook over een jaar als hij een transfervrije status heeft. Dat maakt hem nog interassanter voor de clubs. 

Onana mag op 4 september weer de groepstraining hervatten na zijn dopingschorsing uit februari. Bij welke club hij dat gaat doen, is dus nog ongewis. In november mag hij weer wedstrijden spelen, maar er is nog wel een probleem voor geïnteresseerde clubs: de keeper wil komende winter graag meedoen aan de Afrika Cup. Een club die hem nu oppikt, mist hem dus nu én in de winter een tijdje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen