Ajax-tegenstanders zien kansen in CL: "Hebben niets te klagen"

Ajax-tegenstanders zien kansen in CL: "Hebben niets te klagen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 augustus 2021 – Ajax speelt in de Champions League tegen Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. De clubs zien allemaal kansen in de poule. Edwin van der Sar ziet mogelijkheden op overwintering in het Miljoenenbal, maar dat geldt ook voor de andere clubs.

"We hebben een poule getroffen met vier teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn. Geen twee sterke teams die erboven uitsteken. Misschien dat Borussia Dortmund iets sterker is op papier, maar de overige teams zijn gelijkwaardig aan elkaar. Van Sporting en Besiktas weet ik de bekende feitjes. Besiktas heeft een goede jonge keeper en een aanvaller teruggehaald van Everton", doelt Van der Sar in ELF Voetbal op Cenk Tosun, die eerder bij Everton speelde. "Sporting betekent Portugal. Dat is altijd hectiek, veel strijd. De club is een platform voor talent uit de hele wereld. Ze spelen vaak drie, vier jaar daar en worden dan voor veel geld verkocht."

"Een zeer interessante poule met alleen maar traditieclubs", stelt Sportief directeur Micael Zorc van Dortmund. Algemeen directeur Hans Joachim Watzke sluit zich daar bij aan. Hij ziet kansen voor de volgende ronde. "We hebben niets te klagen, dit is een evenwichtige poule. We maken een goede kans om door te gaan", aldus de bestuurder. Marco Reus ziet ook een poule met perspectief. "Dit zijn interessante tegenstanders, zoals Ajax. Maar de écht grote teams zitten niet in deze poule. Daar kunnen we tevreden over zijn. Zijn wij de favoriet? Dat maakt me niets uit, ik wil gewoon door."

Ook de Portugese opponent ziet kansen om door te gaan. "We zijn vol vertrouwen, al kan ik me voorstellen dat dat voor de andere drie clubs ook geldt. Het zijn drie uitstekende tegenstanders, met de kampioenen van Turkije en Nederland. Of we ook een slechtere poule hadden kunnen hebben? Er zijn geen slechtere of betere poules, dit is gewoon een extreem mooie competitie om in te spelen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel wat er gebeur", aldus technisch directeur Hugo Viana. 

Besiktas is de minst bekende club uit de poule, maar ook die ploeg ziet kansen. Voorzitter Nur Çebi wordt geciteerd op de clubwebsite. "Succes aan iedereen! Dit zijn stuk voor stuk goede en speciale clubs. Het is voor Besiktas belangrijk om punten te pakken voor het Turkse voetbal, dus ik hoop dat alle clubs het goed gaan doen. Ik zou de voorzitters van de andere clubs willen uitnodigen om onze wedstrijden in ons stadion te komen bekijken", aldus de beleidsbepaler. Bestuurslid Kemal Erdogan is vooral blij met Ajax. "Mijn dochter woont namelijk in Nederland, ik wil haar graag bezoeken."

gerelateerd