Eindelijk lonkt er speeltijd voor Van de Beek bij United

27 augustus 2021, 15:20

Donny van de Beek (24) kan zich komend weekend mogelijk verheugen op speelminuten bij Manchester United. De middenvelder kreeg vrijdag tijdens de persconferentie opnieuw complimenten van manager Ole Gunnar Solskjaer en hoewel dat vaker gebeurde, kan de Noor ditmaal niet beschikken over diens concurrent Scott McTominay.

De Schotse middenvelder kwam anders dan Van de Beek in beide duels al in actie in de Premier League (basisplaats en invaller) tot dusver, maar is komend weekend tegen Wolverhampton Wanderers niet van de partij vanwege een liesblessure. Ook Dean Henderson, Alex Telles en Marcus Rashford ontbreken bij The Red Devils.

"Donny heeft hard gewerkt en het goed gedaan. Ik kan niets anders zeggen dan dat hij zijn kans gaat krijgen. Vorig seizoen speelden we elke vier dagen een wedstrijd", ziet Solskjaer nog altijd perspectief voor de Nederlander. In de eerste twee duels in de Premier League bleef de oud-Ajacied negentig minuten op de bank, mogelijk komt hij ditmaal dus wel in actie.

Lees ook: Transferadvies voor Van de Beek: "Rare en vervelende situatie"

Voor Van de Beek is het belangrijk om minuten te maken. De middenvelder viel vrijdag namelijk definitief af in de voorselectie van het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. De bondscoach was duidelijk: zolang hij geen speelminuten maakt bij Manchester United - wat hij de voorbereiding wel deed en daar zijn plek in de voorselectie aan te danken had -, is een plek in Oranje kansloos. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen