PSV-coach Schmidt wil graag nog spits halen deze window

27 augustus 2021, 15:14

PSV-trainer Roger Schmidt wil graag nog een spits aantrekken in deze transferwindow. De Eindhovenaren hebben in de ogen van de oefenmeester maar één echte diepe aanvaller. "We kunnen zeker nog kwaliteit gebruiken, we hebben maar één spits", zei de Duitser. Maximiliano Romero en Yorbe Vertessen ziet hij derhalve dus niet als serieuze opties voorin. "En als het niet zou lukken, gaan we iedereen in goede vorm brengen en proberen te houden."

De coach werd tijdens het persmoment naar de updates gevraagd rond de club. Daarbij werd uiteraard ook de uitschakeling in de Champions League besproken. "Ik ben, net als de spelers, teleurgesteld. Maar we moeten vooruit kijken, dat is voetbal. We willen in de competitie laten zien dat we stappen vooruit maken door een goede wedstrijd te spelen dit weekend. Goede goals maken, dan kunnen we het van ons afzetten. Ik verwacht dat we hard moeten werken", zei de Duitse oefenmeester, die blij was met de oproep van Louis van Gaal voor Joël Drommel en Cody Gakpo.

"Allebei hebben ze grote stappen gemaakt. Gakpo is een goede speler met veel potentieel. Nu ook een goede vice-aanvoerder, hij straalt leiderschap uit. Drommel vind ik ook een logische keuze. Hij heeft laten zien dat hij op Europees niveau goed kan spelen. Hij is een moderne doelman. Voor beiden is het een fijne beloning", aldus Schmidt op de clubsite. 

Europa League-loting

Daarop ging de oefenmeester ook nog in op de loting van de Europa League, die zwaar uitviel. "Het is een goede groep, maar ook een lastige groep. Strum Graz ken ik nog uit mijn tijd bij Red Bull Salzburg. Het is een goed team, maar alle teams in de poule zijn dat. Het is sowieso een uitdaging maar vorig jaar kwalificeerde we ons ook als eerste in onze groep. Ons doel is om na kerst nog Europees voetbal te spelen. Daar gaan we voor", aldus Schmidt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen