Scherpen en Van de Ven vallen buiten selectie Jong Oranje

27 augustus 2021, 12:54

Bondscoach Erwin van de Looi heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor EK-kwalificatie. Het grondig gerenoveerde beloftenelftal heeft slechts de beschikking over een paar spelers die er afgelopen zomer eveneens bij waren, toen de halve finale van het Europees kampioenschap werd bereikt.

Grootste afwezige in de selectie is Kjell Scherpen, die tijdens de groepsfase van dat EK nog eerste doelman was. De van Ajax naar Brighton & Hove Albion verkaste keeper komt in de Premier League echter niet aan spelen toe en valt daarom buiten de groep. Justin Bijlow zit bij het grote Oranje, waardoor Van de Looi kiest voor Jay Gorter, Fabian de Keijzer en Bart Verbruggen. Eerstgenoemde lijkt de meest logische keuze onder de lat.

Ook Micky van de Ven heeft geen uitnodiging ontvangen. Hij is buiten de spelersgroep van FC Volendam beland omdat hij een transfer naar een andere club probeert te forceren. Omdat hij daardoor niet aan spelen toekomt, krijgt hij geen plek in de 23-koppige groep.

Ten opzichte van afgelopen zomer zijn nog maar zes spelers van de partij: Brian Brobbey, Myron Boadu, Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp, Ludovit Reis en Mitchel Bakker. Het grootste deel van de groep is te oud voor deelname aan de komende EK-campagne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen