Van Gaal gaat spelers duidelijkheid geven en sneert naar De Ligt

27 augustus 2021, 12:27

Bondscoach Louis van Gaal is van plan om zijn selectie van extreem veel duidelijkheid te gaan voorzien, iets waarom werd gevraagd na het mislukte EK onder zijn voorganger Frank de Boer. De zeventigjarige oefenmeester van het Nederlands elftal, die komende maandag aan zijn korte voorbereiding op de WK kwalificatie begint, verraste met zijn voorselectie.

Van Gaal hoefde geen moeilijke beslissingen te nemen richting de samenstelling van zijn selectie. "Ik volg mijn visie, ik leg het voor aan mijn assistenten en dan neem ik een beslissing. Dan is het eigenlijk niet moeilijk." Van Gaal had 25 spelers in zijn voorselectie opgenomen en heeft twee spelers af laten vallen: Donny van de Beek en Remko Pasveer. Hij haalde Steven Bergwijn en Denzel Dumfries bij de selectie.

Lees ook: Dit is de eerste selectie van Van Gaal

Met Bergwijn heeft Van Gaal nu een extra mogelijkheid om 4-3-3 te spelen. "Afgelopen seizoen heeft hij niet veel gespeeld, maar dat is nu wel het geval." Dat geldt niet voor bankzitters Donny van de Beek en Jasper Cillessen, die geen uitnodiging kregen. "Frans Hoek (keeperstrainer, red.) heeft wel twintig keer contact gehad met Jasper, maar hij kwakkelt nog steeds met zijn fitheid. Ik werk liever alleen met spelers op wie ik kan rekenen."

Van Gaal hoopt dat zijn spelers de knop snel om kunnen zetten. "Ik kijk niet naar het verleden", doelde Van Gaal op het afgelopen EK. "Ik heb weer met een aantal jongens gesproken. De jongens weten nu al wat ze kunnen verwachten. Ik ga ze heel veel duidelijkheid geven in de wijze waarop we gaan spelen. Dat was de algemene klacht van de meeste spelers."

De nieuwe bondscoach deelde ook nog een sneer uit aan een van zijn vaste waarden. "Matthijs de Ligt heeft duidelijk aangetoond dat hij niet aan de linkerkant in het centrum kan spelen", vertelde Van Gaal. Het Nederlands elftal hervat op 1 september de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Noorwegen. Ook Montenegro en Turkije zijn in die week tegenstanders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen