Eerste selectie Van Gaal mét Bergwijn en Dumfries

27 augustus 2021, 12:05   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 12:49

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn eerste definitieve selectie bekend gemaakt na zijn terugkeer bij het Nederlands elftal. Devyne Rensch maakt daar opvallend genoeg deel vanuit, terwijl ook Denzel Dumfries tóch opgeroepen is ondanks dat hij niet in de voorselectie zat. Ook Steven Bergwijn behoort tot het keurkorps, terwijl Remko Pasveer en Donny van de Beek zijn afgevallen.

Dat betekent dat Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia zijn debuut maakt in de selectie van het Nederlands elftal, waar ook Justin Bijlow en Guus Til deel vanuit maken. Tim Krul en Joël Drommel zijn de andere twee keepers in de selectie van Van Gaal, die opnieuw Marco Bizot dus passeert, terwijl Jasper Cillessen nog altijd niet fit is. Verder betekent het ook dat Virgil van Dijk achterin weer terugkeert bij Oranje na zijn zware blessure, waardoor hij zijn rentree maakt na het EK dat hij moest missen.

Van Rensch is het enigszins opvallend dat hij tot het keurkorps behoort, omdat hij bij Ajax geen vaste basisplaats heeft. Ook Donyell Malen, die geen basisplek heeft, is opgeroepen door de bondscoach, ondanks dat hij eigenlijk te weinig speelt bij Borussia Dortmund. Speeltijd was voor Van de Beek de reden dat hij afgevallen is ten opzichte van de voorselectie, zo liet Van Gaal doorschemeren in de voorselectie. 

Verder zijn er weinig verrassingen in de selectie van Van Gaal. Wout Weghorst staat op de namenlijst, evenals Ajacieden Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis en Davy Klaassen. De Amsterdammers zijn daarmee hofleverancier, gevolgd door Feyenoord met drie spelers. FC Barcelona heeft met Memphis Depay en Frenkie de Jong twee spelers, net als PSV (Drommel en Cody Gakpo). 

Oranje-selectie

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV) en Tim Krul (Norwich City)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Devyne Rensch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen