Blind had ontmoeting met Messi 'ook wel mooi gevonden'

26 augustus 2021, 22:48

Ajax werd woensdagavond bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas. Daley Blind ziet kansen voor de Amsterdammers in Groep C. "Ons doel is toch overwinteren in de Champions League. Ik denk dat er mogelijkheden zijn", reageert de verdediger bij het Algemeen Dagblad.

Net als Erik ten Hag heeft Blind een hoge pet op van de Duitse tegenstander. "Dortmund is een absolute topclub. Bij de wedstrijd van PSV in de play-offs tegen Benfica hebben we kunnen zien waartoe Portugese elftallen in staat zijn, maar van Sporting weet ik niet zo veel. Bij Besiktas in Turkije zal het ongetwijfeld een heksenketel worden", laat hij zijn licht over de groep schijnen.

Ajax zal zich niet fluitend plaatsen voor de laatste zestien van de Champions League, maar had anderzijds veel slechter kunnen loten. "Het had allemaal zwaarder gekund, maar ook deze tegenstanders zitten niet voor niks in de Champions League", gaat Blind verder. "Ze hebben allemaal kwaliteit. Wij hebben alleen een kans als we op ons allerbest zijn. Het is geen feestpoule."

Blind hoopte vooraf niet op een bepaalde loting of een ontmoeting met een specifieke club. "Maar ergens had ik het natuurlijk ook wel mooi gevonden als we tegen een absolute topclub hadden geloot, bijvoorbeeld het Paris Saint-Germain van Lionel Messi. Dat zijn eigenlijk de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden. En hoe moeilijk dat soort teams ook te bespelen zijn, als Ajax maak je altijd een kans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen