Messi komt naar Brugge: "Dat is toch wel een jongensdroom"

26 augustus 2021, 20:24

Club Brugge heeft zwaar geloot voor de groepsfase van de Champions League. De kampioen van België werd donderdagavond gekoppeld aan Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. De spelers en trainer van Club Brugge weten dat het een lastig karwei wordt om te overwinteren in het miljardenbal. Tegelijkertijd zwijmelen zij bij de gedachte dat Lionel Messi binnenkort in het Jan Breydelstadion is te bewonderen.

De derde plaats lijkt in Groep A het hoogst haalbare voor Club Brugge. "Dit was de zwaarste loting mogelijk", reageert trainer Philippe Clement tegenover Het Nieuwsblad. "Voor de fans is dat natuurlijk ongelofelijk, al die sterren op Jan Breydel. Ik zal alvast vragen aan onze physical coach om enkele extra sessies in te lassen", lacht hij. "Naar de confrontatie met Pep Guardiola kijk ik wel uit: hij is altijd een van de coaches geweest die mij inspireert."

"Spelen tegen Messi is toch wel een jongensdroom", erkent Charles De Ketelaere, die in de punt van de aanval de laatste tijd de voorkeur krijgt boven Bas Dost. "Spelen tegen Messi is toch wel een jongensdroom. De Bruyne vind ik dan weer een van de beste Belgische voetballers aller tijden. Het is zonder twijfel de zwaarste poule die we konden trekken, maar anderzijds zijn het héérlijke affiches."

Ook Clinton Mata moet even bekomen van de loting. "Voor elke voetballer is dit een droomloting. Hiervoor doe je het, maar het is ook gewoon loodzwaar. Lionel Messi? Dat is de beste ter wereld", aldus de verdediger, die bijval krijgt van Simon Mignolet. "We spelen tegen de twee duurste ploegen van de wereld. En dan heb je Leipzig, ook een hele moeilijke en stugge tegenstander. Zelfs de derde plaats halen wordt moeilijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen