Fortuna strikt verdediger met Champions League-ervaring

Fortuna strikt verdediger met Champions League-ervaring

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 augustus 2021 – Fortuna Sittard heeft een verdedigende versterking toegevoegd aan de selectie. De Limburgers maken donderdagavond via de officiële kanalen bekend dat Ivo Pinto voor de duur van één seizoen wordt gehuurd van Dinamo Zagreb. De 31-jarige verdediger uit Portugal neemt een brok aan ervaring met zich mee.

Pinto begon zijn loopbaan bij FC Porto, maar kwam niet verder dan één korte invalbeurt bij de Portugese grootmacht. Via Vitória Setúbal en União Leiria kwam hij in 2012 terecht bij CFR Cluj, waar hij Champions League-ervaring opdeed. Na één seizoen Roemeense dienst werd de rechtsback opgepikt door Dinamo Zagreb. Pinto was een vaste waarde in Kroatië en werd in januari 2016 overgenomen door Norwich City, dat drie miljoen euro voor hem neertelde. Drie jaar later keerde de Portugees terug bij Dinamo Zagreb, dat hem de laatste seizoenen verhuurde aan FC Famalicão en Rio Ave.

"We waren op zoek naar een ervaren kracht om de defensie mee te versterken. Met Ivo erbij hebben we meer balans en mogelijkheden in onze achterste linie. We halen we met hem een geroutineerde speler binnen met Champions League-ervaring, die een belangrijke rol kan gaan spelen in de ontwikkeling van onze jeugdige talenten", reageert technisch manager Sjoerd Ars op de komst van Pinto.

Pinto kijkt enorm uit naar zijn Nederlandse avontuur. "We gaan er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen, zodat we samen met de supporters mooie momenten te vieren hebben", zegt hij.

Reacties

gerelateerd