'Feyenoord denkt aan Viergever als stand-in Senesi'

26 augustus 2021, 18:26   Bijgewerkt: 26 augustus 2021, 18:40

Feyenoord denkt aan de komst van Nick Viergever, zo meldt RTV Rijnmond donderdagavond. De 32-jarige verdediger beschikt bij PSV over een contract dat nog één seizoen doorloopt, maar zou transfervrij mogen vertrekken. Viergever kan zodoende na Ronald Koeman en Ruud Geels de derde speler worden die voor zowel Ajax, PSV als Feyenoord op de loonlijst heeft gestaan.

Viergever is sinds de zomer van 2018 speler van PSV. De verdediger was in zijn eerste seizoen in Eindhovense dienst een vaste waarde en was ook in het daaropvolgende jaar een belangrijke kracht. Sinds Roger Schmidt de trainer van PSV is, komt Viergever weinig aan de bak. Dit seizoen heeft de drievoudig Oranje-international nauwelijks perspectief op een basisplaats. Olivier Boscagli en Armando Obispo krijgen de voorkeur als linker centrale verdediger.

Feyenoord kan Viergever verlossen van zijn uitzichtloze situatie in Eindhoven. Al is het maar de vraag hoeveel speeltijd de routinier in het team van trainer Arne Slot krijgt. Marcos Senesi, op dit moment geblesseerd, en Gernot Trauner vormen samen een uitstekend duo. Op de positie van linksback is Tyrell Malacia zeker van zijn plek. Maakt Viergever de overstap naar Feyenoord, dan is de kans groot dat hij opnieuw op de bank belandt.

Feyenoord is nog zeker niet klaar op de transfermarkt. De Rotterdammers verwachten op korte termijn een vleugelaanvaller te presenteren. Daar staat het mogelijke (tijdelijke) vertrek van Róbert Bozeník tegenover.

Niet transfervrij

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad kan Feyenoord Viergever niet transfervrij overnemen van PSV. 'PSV is geen filantropische instelling. Hij heeft nog een contract voor een jaar en als ze hem in Rotterdam willen hebben, moet er dus een aanvaardbaar bedrag op tafel komen', schrijft hij op Twitter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen