Groningen verhuurt Lundqvist en komt gelijk met contractnieuws

26 augustus 2021, 11:37

FC Groningen heeft afscheid genomen van Ramon Pascal Lundqvist. De club verhuurt de 24-jarige middenvelder aan Panathinaikos, dat aan het einde van dit seizoen over een optie tot koop beschikt. Tevens heeft Groningen het aflopende contract Lundqvist met een seizoen verlengd, zodat de eredivisionist na dit seizoen over de transferrechten blijft beschikken.

Lundqvist kwam twee jaar geleden over van NAC Breda, maar voor komend seizoen was het perspectief voor hem in de Martinistad onvoldoende. In totaal speelde de Zweed 49 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. "Op dit moment denken we dat het voor alle partijen een goede oplossing is dat hij wordt verhuurd, nu hij deze stap kon en ook graag wilde zetten", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus op het clubkanaal van Groningen.

Fledderus licht ook toe waarom het contract van Lundqvist met een seizoen verlengd is. "Na dit seizoen zou Ramon Pascal nog slechts een contract voor een jaar hebben bij FC Groningen als Panathinaikos besluit om de koopoptie na de huurovereenkomst niet te lichten. Dat leek ons niet wenselijk. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn en daarom vonden wij het belangrijk om pas aan een verhuurperiode mee te willen werken als de transferrechten langer bij ons zouden blijven liggen, op het moment dat Panathinaikos besluit om af te zien van een definitieve overname."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen