Koopmeiners: "Nog totaal niet naar Conference League gekeken"

Koopmeiners: "Nog totaal niet naar Conference League gekeken"

25 augustus 2021 – AZ moet er sterk rekening mee houden dat het donderdagavond naast een ticket voor de Europa League-grijpt. De Alkmaarders verloren vorige week de heenwedstrijd tegen Celtic met 2-0, waardoor zij met een beroerde uitgangspositie de return ingaan. Wordt de nederlaag op eigen terrein niet weggepoetst, dan gaat AZ verder in de Conference League.

Teun Koopmeiners houdt vooralsnog geen rekening met het scenario dat AZ zich niet weet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. "Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog totaal niet naar de Conference League gekeken", wordt de aanvoerder van AZ in aanloop naar de return tegen Celtic geciteerd door de NOS.

"Ik ben alleen maar bezig met die Europa League halen. Daar willen we in blijven spelen. Het liefst nog een stap hoger, maar dat is nu niet haalbaar", gaat Koopmeiners verder. AZ zal donderdag minstens twee keer moeten scoren om alsnog als winnaar uit de tweestrijd met Celtic te komen. Dat er dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd werd gewonnen, biedt weinig hoop.

"We zijn het met elkaar eens dat er een hoop dingen beter hadden gekund. Maar er waren in die wedstrijden ook aanknopingspunten. En daarmee doel ik vooral op de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd, En ook 100 procent kansen", zegt Koopmeiners, die bijval krijgt van trainer Pascal Jansen. "Pavlidis op de paal tegen Celtic, Pavlidis ook onder andere tegen RKC. Maar het is inderdaad nog niet overtuigend geweest, met name in Waalwijk. Maar je moet Celtic ook niet onderschatten. Ze hebben behoorlijke spelers en in Schotland was het een geweldige atmosfeer, met 52.000 man op de tribune.".

gerelateerd