AZ opnieuw niet op tv: "Begrijpen Celtic nu ook beter"

25 augustus 2021, 14:20   Bijgewerkt: 25 augustus 2021, 14:25

De wedstrijd tussen Celtic en AZ in de voorronde van de Europa League was vorige week niet te zien op het openbare kanaal. De Schotse club besloot het duel achter de betaalmuur uit te zenden op het clubkanaal. Dat had te maken met het feit dat Celtic de rechten in handen had, maar nu blijkt dat ook de return niet uitgezonden wordt. Het blijkt dat de biedingen op de uitzendrechten simpelweg te laag waren. 

Dat laat AZ weten op de clubsite woensdagmiddag. Er is geen zender die de rechten heeft gekocht en dus zenden de Alkmaarders de wedstrijd maar uit op haar eigen kanalen van AZ. Er was overigens wel interesse van sommige zenders, maar de Alkmaarders gingen niet akkoord met de geboden bedragen voor de rechten van de wedstrijd.

"Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen, begrijpen we nu ook beter waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten", licht algemeen directeur Robert Eenhorn toe. De geboden bedragen zijn vermoedelijk by far niet hoog genoeg, waardoor het uitzenden van het duel in eigen regie genomen is. Anders dan vorige week tegen Celtic is de return ditmaal wel gratis te volgen op de clubkanalen.

Lees ookKraker AZ niet live bij ESPN door tegenwerking Celtic

Volgens Eenhoorn is het een zorgelijke ontwikkeling dat er geen Nederlandse zender komt met het juiste bedrag. "Vanuit het buitenland is er meer dan voldoende serieuze interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders. Deze ontwikkeling is niet goed voor het Nederlands voetbal en wat ons betreft een mooie uitdaging voor de toekomstig directeur van de NL League", stelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen