Dumfries is De Vrij dankbaar: "Fundamentele rol in mijn transfer"

25 augustus 2021, 12:02

Stefan de Vrij (29) heeft een grote rol gespeeld in de transfer van Denzel Dumfries van PSV naar Internazionale. De Nederlandse centrale verdediger van de Italiaanse kampioen heeft zijn landgenoot geprobeerd om over de streep te trekken.

"Hij speelde een fundamentele rol in mijn transfer", vertelt Dumfries over landgenoot De Vrij tegenover La Gazzetta dello Sport. "Hij heeft met mij gesproken over de transfer naar Internazionale. Hij sprak al meer dan twee jaar geleden met mij over een stap naar Inter. Hij heeft altijd gezegd dat het een geweldige club is en hoopte dat ik zou komen."

Deze zomer kwam de deal dan uiteindelijk toch rond. "We zijn er allebei erg blij mee en ik ben Stefan erg dankbaar voor zijn hulp. Hij heeft me veel geholpen, ook met de taal momenteel. Ik ben erg blij met onze relatie", zei Dumfries over zijn collega van het Nederlands elftal. De kersverse Inter-back ontbrak overigens in de voorselectie van Oranje onder Louis van Gaal omdat hij tot dusver weinig speelde.

Lees ookDumfries heeft Hakimi als voorganger: "Ik hou ook van aanvallen"

Verder gaf Dumfries aan dat hij Maicon, Javier Zanetti én voorganger Achraf Hakimi als voorbeelden ziet voor zijn periode bij Internazionale. "Hij had vorig seizoen een geweldig jaar bij Inter met de Scudetto. Maar ik voel geen druk", zei de back, die blij was met zijn debuut. "Het maakt me blij en trots. Het was geweldig. Voor mij was het een heel speciaal moment toen ik voor het eerst als speler het veld betrad van Inter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen