Schmidt trekt 'vermoeidheids-kaart' voor wissel Madueke

25 augustus 2021, 08:09

Roger Schmidt heeft veel kritiek gekregen op zijn wissels bij PSV dinsdagavond. Tegen Benfica haalde hij onder anderen Noni Madueke en Marco van Ginkel naar de kant. Van alle kanten werd de Duitser voor die actie belaagd, maar hijzelf bleef rustig onder alle heisa. Voor de wissel van Madueke trok hij de kaart die Frank de Boer op het EK tevoorschijn toverde nadat hij Donyell Malen had gewisseld.

Tegenover het Eindhovens Dagblad stelde Schmidt namelijk dat de Engelse buitenspeler vermoeid raakte en simpelweg toe was aan een wissel. "Het was gewoon omdat we toe waren een nieuwe energie", verklaarde de Duitse oefenmeester over zijn wissels. Van Ginkel was duidelijk niet blij met het feit dat hij naar de kant moest, maar de Duitse oefenmeester liet zich na het duel niet kennen.

"Uiteindelijk denk ik dat wij niet top waren, wat voor een aantal spelers gold. In de wedstrijden tegen FC Midtjylland en Galatasaray waren we wel in staat om op hoog niveau ons idee van spelen uit te voeren. Dat is vandaag (dinsdag) niet gelukt, maar toch hadden we de kansen om het af te maken", baalde Schmidt, die tegenover RTL 7 nog aangaf dat hij fysieke kracht voorin miste.

Lees ook: Kranten kritisch op PSV: 'Schmidt krijgt alles

"We hebben een team dat vanuit het veldspel kansen moet creëren", legde de oefenmeester uit. "We hebben geen kopsterke spits die met hoge ballen kan scoren. Maar we hebben drie grote kansen gehad, daarvan moet er minimaal één in. Dat is het probleem." Luuk de Jong werd de laatste weken voorzichtig gelinkt aan PSV; hij zou voor de fysieke kracht kunnen zorgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen