Ongeloof bij Sneijder: "Schmidt moet hem gewoon laten staan"

Ongeloof bij Sneijder: "Schmidt moet hem gewoon laten staan"

24 augustus 2021 – Wesley Sneijder vindt het onbegrijpelijk dat Roger Schmidt de beslissing nam om Noni Madueke dinsdagavond vroegtijdig naar de kant te halen. PSV kwam zonder de smaakmaker niet meer tot scoren en dat is volgens Sneijder te wijten aan de trainer. Volgens de oud-speler moet een dergelijke speler altijd blijven staan.

"Natuurlijk zat hij niet goed in de wedstrijd", opperde Sneijder na afloop in de studio van RTL7. "Maar dat zat er bij PSV geen een. Madueke is een jongen die in de kleine ruimte fantastisch kan voetballen. Laat die dan nog twintig minuten staan. Dit gaat erom of je in de Champions League komt. Die had hij natuurlijk gewoon moeten laten staan."

Sneijder zag dat Schmidt in het Philips Stadion meer vreemde keuzes maakte. "Dan ga je Yorbe Vertessen inbrengen. Dat is een speler die juist ruimte nodig heeft achter de defensie. Het lijkt wel alsof Schmidt zei: 'Ga het veld maar in en zoek het maar uit'. De posities waren gewoon niet meer bezet. Ik zag bij PSV niemand die echt naar de Champions League wilde."

PSV kwam in het eigen Philips Stadion niet verder dan 0-0 tegen Benfica. Dat was na de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd niet voldoende voor een plekje in de hoofdtoernooi van de Champions League. Daarom moet de ploeg van Schmidt genoegen nemen met de Europa League.

gerelateerd