Van Ginkel kraakt wissels Schmidt: "Ben ik niet blij mee"

Van Ginkel kraakt wissels Schmidt: "Ben ik niet blij mee"

24 augustus 2021 – Marco van Ginkel was na de uitschakeling van PSV tegen Benfica kritisch over de wissels van zijn trainer Roger Schmidt. De aanvoerder van de Eindhovenaren werd zelf ook gewisseld en was daar zeker niet blij mee. De middenvelder stak zijn mening na de wedstrijd niet onder stoelen of banken.

Schmidt haalde naast Van Ginkel ook onder meer Noni Madueke naar de kant. Yorbe Vertessen, Bruma, Jordan Teze en Ryan Thomas kwamen in de slotfase binnen de lijnen. "Er kwamen een paar kleinere jongens in voor de zijkant, maar de grote jongens bleven achterin. We moesten iets forceren en dat is niet gelukt. Daar ben ik niet blij mee", sprak Van Ginkel na de wedstrijd voor de camera van RTL.

"Dit is heel zuur. We hebben een lang gedeelte met tien man gespeeld en hadden er in de rust vertrouwen in. Je weet dat ze moe worden en dan moeten wij die bal laten gaan. We hebben de kansen gehad, maar het was vandaag net niet. Dat kwam ook omdat wij zelf fouten maakten en leden onnodig balverlies. Er waren ook te weinig ideeën van onze kant. Benfica is een volwassen ploeg en je weet dat ze dan gaan tijdrekken en dat soort dingen. Dat hebben zij goed gedaan en wij niet."

PSV kwam in het eigen Philips Stadion niet verder dan 0-0 tegen Benfica. Dat was na de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd niet voldoende voor een plekje in de hoofdtoernooi van de Champions League. Ondanks het feit dat de Portugezen lang met tien man speelden, slaagde PSV er niet om tot scoren te komen. Daarom moet de ploeg van trainer Roger Schmidt genoegen nemen met de Europa League.

gerelateerd