'Ronaldo spreekt zich uit en wil naar Manchester City'

24 augustus 2021, 22:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo zou zich hebben uitgesproken over zijn toekomst. De Portugese aanvaller van Juventus hoopt in deze zomer nog de overstap te maken naar Manchester City. Omdat de deal met Harry Kane gecanceld is, hoopt Ronaldo op een overgang naar de Premier League. Met zijn verleden bij Manchester United zou dat behoorlijk pikant zijn.

Toch pakt het betrouwbare L'Équipe er dinsdagavond groots mee uit en gaf er zelfs de term 'Breaking news' aan mee. Ronaldo zou namelijk zelf niet alleen zijn voorkeur hebben uitgesproken, maar ook zou hij zelf hebben gesproken met zijn landgenoten Bernardo Silva, Ruben Dias en Joao Cancelo. Zij zouden hem de overgang hebben aangeraden.

Volgens het Franse medium, wat later ook via La Repubblica bevestigd werd, zou zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes de gesprekken met Manchester City hebben geopend om te kijken of er ruimte ligt voor een transfer. De eigenaren van The Citizens zouden hebben aangegeven dat het loon à 31 miljoen euro per jaar geen probleem is, maar een hoge transfersom niet opgehoest gaat worden. Wel zou de City open staan voor een ruildeal, waarbij bijvoorbeeld Aymeric Laporte de omgekeerde weg bewandelt.

De voorkeur van Ronaldo, diens gesprekken met de City-spelers en het sterke gerucht dat het entourage van de Portugees met de leiding van de Premier League-club heeft gesproken, heeft nogal wat stof doen opwaaien. De deal is weliswaar ingewikkeld en er is nog het nodige werk te verrichten, zo schrijft L'Équipe ook, toch zou Ronaldo's voorkeur duidelijk zijn én heeft hij zijn vertrekwens wel degelijk laten vallen bij de leiding van Juventus.

Lees ook'Ronaldo voor 25 miljoen op te pikken: vier clubs maken kans'

Naast Manchester City zouden ook Paris Saint-Germain, Chelsea en Liverpool de financiële middelen hebben om Ronaldo over te nemen van de Oude Dame. Omdat zijn contract in 2022 afloopt is een zomertransfer zeker niet ondenkbaar. Hoewel de eigenaren van PSG hem naar verluidt graag zouden zien samenspelen met Lionel Messi, heeft Manchester City na dit nieuws de beste papieren om hem binnen te halen. Mocht de deal met Tottenham Hotspur over Harry Kane alsnog rondkomen, kan Ronaldo zijn overgang overigens op zijn buik schrijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen