SC Cambuur
1 – 6
Vitesse

Premier League komt met boycot voor interlandperiode

Premier League komt met boycot voor interlandperiode

24 augustus 2021 – De Premier League is dinsdagavond met een groot boycot gekomen. Alle clubs van het hoogste niveau in Engeland hebben besloten om geen internationals af te staan aan landen die vanwege corona op de rode lijst staan in het Verenigd Koninkrijk. De regels zijn aangescherpt en de voetbalclubs hebben daarop actie ondernomen.

Er is een lijst van zestig landen gemaakt waar de coronasituatie niet goed genoeg is om spelers naar af te staan volgens de Engelse regering. Naar verluidt gaat het om onder anderen Brazilië, Egypte, Uruguay en Argentinië waar spelers bij terugkeer in Engeland een week in quarantaine zouden moeten. Omdat er geen uitzondering wordt gemaakt voor sporters, hebben de clubs zich verenigd en zijn met een officieel statement gekomen.

Manchester City en Liverpool zijn clubs die zich hard hebben opgesteld in deze situatie, niet in de laatste plaats omdat ze nogal wat spelers hebben die ze anders een duel (tegen respectievelijk Leicester City en Leeds United) zouden moeten missen. Alisson, Fabinho en Roberto Firmino zouden bij The Reds bijvoorbeeld ontbreken, terwijl Pep Guardiola onder anderen Ederson en Gabriel Jesus zou moeten afstaan.

Voor de nationale ploeg van Brazilië heeft het weinig gevolgen, omdat ze al ver op schema liggen om zich te plaatsen voor het WK in Qatar. Maar bijvoorbeeld voor Egypte, waar veel afhangt van Mohamed Salah, en het Gabon van Arsenal-ster Pierre-Emerick Aubameyang heeft het wel hele grote consequenties. Onduidelijk is nog of het als statement gezien moet worden om de regels alsnog te versoepelen of dat het besluit al vast staat.

gerelateerd