Pedersen kan tegen Oranje debuteren voor Noorwegen

24 augustus 2021, 13:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcus Pedersen is opgenomen in de selectie van Noorwegen voor de komende wedstrijden in de WK-kwalificatie tegen Oranje (1 september), Letland, (4 september) en Gibraltar (7 september). De Feyenoord-aanwinst vertegenwoordigde zijn land nog niet eerder en zou zodoende tegen het Nederlands elftal zijn interlanddebuut kunnen maken.

Pedersen maakt deel uit van een 26-koppige, waarvan Erling Haaland en Martin Ødegaard de grote blikvangers zijn. De groep kent meerdere spelers die een verleden in de Eredivisie hebben, zoals Morten Thorsby (sc Heerenveen) en Alexander Sörloth (FC Groningen). In de selectie is geen plek voor de andere Noorse Feyenoord-aanwinst: Fredrik Aursnes.

Pedersen maakte deze zomer de overstap van Molde FK naar Feyenoord. In De Kuip tekende hij een contract voor vijf seizoenen, tot de zomer van 2026. In zijn eerste periode in Rotterdamse dienst heeft Pedersen een goede indruk gemaakt. Pedersen is op dit moment de eerste rechtsback van Feyenoord en kreeg al zeven basisplaatsen van trainer Arne Slot.

Noorwegen heeft net als Oranje zes punten in de eerste drie WK-kwalificatiewedstrijden veroverd. Gibraltar (0-3) en Montenegro (0-1) werden verslagen, terwijl Turkije (0-3) de Noorse ploeg veel pijn deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen