Hoopgevende woorden Solskjaer voor Van de Beek

24 augustus 2021, 13:34

Het perspectief van Donny van de Beek bij Manchester United lijkt er ten opzichte van vorig seizoen niet veel beter op geworden. Toch ziet trainer Ole Gunnar Solskjaer dit seizoen een belangrijke rol weggelegd voor de Nederlandse middenvelder, die in de eerste twee wedstrijden geen speeltijd kreeg.

Dat vertelde Solskjaer dinsdag tijdens een persbijeenkomst richting de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers van aanstaande zondag. Van de Beek kende een goede voorbereiding bij Manchester United, maar bleef zowel tegen Leeds United (5-1) als Southampton (1-1) op de bank. Bruno Fernandes en Paul Pogba zijn als aanvallende middenvelders zeker van hun plek in het elftal, terwijl Fred, Scott McTominay en Nemanja Matic als controlerende middenvelders hoger in de pikorde staan.

Toch komt Van de Beek nog altijd voor in de plannen van Solskjaer, bevestigde de trainer dinsdag. "Wat hadden we anders kunnen doen?", blikte Solskjaer eerst nog even terug op het puntenverlies van afgelopen weekend tegen Southampton. "Nemanja Matic speelde een uitstekende wedstrijd en Anthony Martial was dicht bij een doelpunt, maar Jadon Sancho en Donny van de Beek zullen ook belangrijk voor ons zijn."

Van de Beek maakte een jaar geleden de overstap van Ajax naar Manchester United. Zijn eerste seizoen in Engelse dienst werd geen onverdeeld succes. Van de Beek kwam veel minder aan spelen toe dan gehoopt. In de Premier League kwam hij negentien keer in actie, maar slechts vier keer verscheen hij aan de aftrap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen