'Geertruida en Feyenoord toch akkoord over nieuw contract'

'Geertruida en Feyenoord toch akkoord over nieuw contract'

24 augustus 2021 – Lutsharel Geertruida heeft met Feyenoord een akkoord bereikt over een nieuw contract, zo weet het goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt te melden. De 21-jarige verdediger zet binnenkort zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2024 in De Kuip houdt.

De contractsituatie van Geertruida hield de gemoederen in Rotterdam de voorbije tijd behoorlijk bezig. Feyenoord slaagde er lange tijd niet in om de rechtervleugelverdediger langer aan zich te binden. Geertruida wilde naar verluidt jaarlijks 1,8 miljoen euro bruto verdienen, terwijl Feyenoord niet verderwilde gaan dan de helft. Bovendien steggelden speler en club over de contractduur.

Nu hebben Geertruida en Feyenoord een gulden middenweg gevonden. Daardoor hoeven de Rotterdammers niet langer te vrezen dat de jeugdinternational over een jaar gratis de deur uitloopt. De situatie van Geertruida werd naar verluidt nauwlettend in de gaten gehouden door Russische clubs, waaronder Spartak Moskou.

Geertruida wordt na Tyrell Malacia en Justin Bijlow de volgende jeugdexponent die zijn contract bij Feyenoord gaat verlengen. Malacia verbond zich eerder deze zomer tot medio 2024 aan de Rotterdamse club, terwijl Bijlow een kleine week geleden zijn verbintenis verlengde tot de zomer van 2025.

gerelateerd