Feyenoord geeft Fer toestemming om transfer af te ronden

24 augustus 2021, 11:21   Bijgewerkt: 24 augustus 2021, 12:36

Leroy Fer heeft hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. De 31-jarige middenvelder heeft toestemming gekregen om naar Turkije af te reizen voor onderhandelingen om zijn transfer af te ronden, zo bevestigt technisch directeur Frank Arnesen tegenover De Telegraaf. Volgens het Algemeen Dagblad gaat Fer aan de slag bij Alanyaspor.

Fer werd maandag al gespot op het vliegveld van Alanya. 's Avonds bevestigde Johan Derksen dat de routinier in Turkije is om zijn transfer - naar waarschijnlijk Alanyaspor - af te ronden. Daardoor zal Fer geen deel uitmaken van de selectie die morgen afreist naar Zweden voor de return tegen IF Elfsborg in de play-offs van de Conference League. De Rotterdammers wonnen vorige week de heenwedstrijd met 5-0.

Fer is bij Feyenoord op een zijspoor beland en mag daarom zijn heil elders zoeken. Op het middenveld ondervindt hij concurrentie van onder meer Orkun Kökcü, Guus Til, Jens Toornstra en nieuwkomer Fredrik Aursnes. In de voorbereiding en het voorportaal van de Conference League mocht Fer een aantal keer als centrumverdediger opdraven, maar dat experiment beviel niet. Zondag tegen Go Ahead Eagles kwam niet Fer, maar Wouter Burger binnen de lijnen toen Marcos Senesi geblesseerd uitviel.

Bij Alanyaspor ligt voor Fer een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar klaar. Feyenoord zal niets aan zijn vertrek verdienen: de routinier maakt gratis de overstap naar de club die het afgelopen seizoen op de zevende plaats in de SüperLig eindigde. Voor Fer wordt het zijn vierde buitenlandse club. De middenvelder stond eerder op de loonlijst bij Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen