De Mos breekt lans: "Met zijn maat 50 zit Sangaré er vaak tussen"

24 augustus 2021, 11:00

Aad de Mos is zeer gecharmeerd van Ibrahim Sangaré, die bovengemiddeld veel kritiek op zijn spel krijgt. In een video-item van het Eindhovens Dagblad breekt de analyticus een lans voor de 23-jarige afpakker, die hij een onmisbare schakel bij PSV noemt.

Sangaré staat niet bekend om zijn verfijnde techniek, waardoor hij vaker balverlies lijdt dan verwacht mag worden van een speler die op zijn positie speelt. Toch is hij dit seizoen onbetwist bij PSV. Afgelopen weekend kreeg de Ivoriaan rust tegen SC Cambuur (4-1). Volgens De Mos was het duidelijk dat zijn ploeg hem miste.

"Men zit altijd te zeuren over zijn balverlies, maar je moet eens kijken hoe vaak hij met de punt van zijn schoen, maat 50, ertussen zit", stelt De Mos. Als voorbeeld noemt hij de balonderschepping van Sangaré bij het doelpunt dat PSV vorige week op bezoek bij Benfica maakte. "Daarna komt er weer een aanval en onthoudt men alleen de pass van Götze en het schot van Gakpo, maar het is ontstaan bij Sangaré."

Tegen Cambuur vormden Davy Pröpper en Marco van Ginkel het blok op het middenveld van PSV. Dat is De Mos niet bevallen. "Ik moet zeggen: het was een vrije doortocht tussen Pröpper en Van Ginkel. We zagen dat het eigenlijk niet werkt. Sangaré is een onmisbare schakel. Goed gezien van Roger Schmidt", complimenteert hij de oefenmeester van de Eindhovenaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen