OGC Nice krijgt eerste straf voor veldbestorming supporters

24 augustus 2021, 10:26

OGC Nice hangt een zware sanctie boven het hoofd na de rellen tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille. In afwachting van een uitspraak van de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (LFP) heeft het regionale bestuur de club alvast bestraft. De zuidtribune moet de komende vier thuiswedstrijden leeg blijven.

Daar zaten de supporters die zondagavond het veld bestormden nadat Dimitri Payet een flesje waarmee hij was bekogeld, teruggooide naar de tribune. De fanatieke aanhang van Nice reageerde woest en tientallen supporters stormden het veld op. Het leidde tot een grote chaos en flink wat opstootjes, waarbij fans, spelers en staf van beide teams betrokken raakten.

Nice zal naar aanleiding van het voorval waarschijnlijk flink worden gestraft. Volgens journalist Jurriaan van Wessem moet de club rekening houden met een straf van tien thuiswedstrijden zonder publiek. Het zou betekenen dat Nice pas ergens volgend kalenderjaar weer met supporters in de Allianz Riviera mag spelen.

Op het moment dat de wedstrijd tussen Nice en Marseille werd gestaakt, leidde de club met 1-0. Voormalig Ajacied Kasper Dolberg had vlak na rust de score geopend. Een kwartier voor tijd brak de chaos uit. Een 28-jarige man die ervan wordt verdacht een speler van Olympique Marseille te hebben geslagen is inmiddels gearresteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen