Ajax volledig afgekraakt: "Totaal gebrek aan honger"

23 augustus 2021, 17:52

Ajax zakte zondagmiddag door het ijs met een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. De Enschedeërs kregen in de slotfase wat ze verdienden, nadat Robin Pröpper de stand gelijktrok. Het spel van Ajax baarde veel zorgen voor de rest van het seizoen, waarin de Amsterdammers naast de titeljacht ook willen overwinteren in de Champions League.

"Je ziet dat de dynamiek in die ploeg niet goed is. Het is geen gretig elftal dat wedstrijden wil winnen en prijzen wil pakken", constateert NOS-commentator Arman Avsaroglu in de voetbalpodcast van de omroep. Hij krijgt steun van mede-commentator Jeroen Grueter, die eveneens schrok van Ajax. "Je ziet een totaal gebrek aan honger, ze voetballen blasé."

In Studio Voetbal werd ook al kritisch over Ajax gesproken. "FC Twente had een goed strijdplan", constateerde Ibrahim Afellay. "Met name door hoog druk te zetten, en daar had Ajax totaal geen antwoord op." Het viel Theo Janssen vooral op dat Ajax het gebruikelijke niveau niet haalde. "Aan de bal was Ajax heel slecht. Wanneer speelt Ajax eens de lange bal? Het is alleen maar opbouwen."

Volgens oud-spits Pierre van Hooijdonk gaat het niet mis bij de bekritiseerde Sébastien Haller. "Hij is 0,0 gevoed. De manier waarop hij die goal maakt is typerend. Dat je zo aan je doelpuntje moet komen... We doen net of deze jongen heeft teleurgesteld", doelt hij op de laatste wedstrijden. "Stel hem 34 wedstrijden op en hij maakt 25 goals. In de Champions League is een ander verhaal. Dan speel je tegen sterkere tegenstanders en kan je kiezen voor de Tadic-variant in de spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen