Ajax-aanwinst Daramy is 'het grootste talent van Denemarken'

Ajax-aanwinst Daramy is 'het grootste talent van Denemarken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 augustus 2021 – Ajax gaat met Mohammed Daramy (19) een voorname slag slaan op de transfermarkt. De Deense buitenspeler komt vermoedelijk vrijdag officieel over van FC Kopenhagen en gaat vermoedelijk veel indruk maken, zo is de verwachting bij diverse landgenoten. "Hij is namelijk het grootste talent van Denemarken", stelt Ole Tobiasen over de Deen.

Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt hij over de aanstaand aanwinst van Ajax, die hij in een adem noemt met Mohammed Kudus. "Kudus was voor zijn vertrek naar Ajax ook het grootste talent hier. Wat ze gemeen hebben, is dat het goede persoonlijkheden zijn", stelt de voormalig verdediger van Ajax die onder de indruk is. "In de één tegen één vind ik hem zelfs beter dan Sulemana." Die buitenspeler leek lang op weg naar Amsterdam, maar ging uiteindelijk voor een avontuur bij Stade Rennes.

Toch is er ook een duidelijk verbeterpunt voor Daramy. "Ajax zal hem daarin ook moeten kneden om ook het aantal assists omhoog te krijgen. Hij speelt bij Kopenhagen vooral vanaf de linkerflank. Daar zorgt hij voor veel dreiging", weet Tobiasen over de aanvaller, die in meer dan negentig officiële duels voor FC Kopenhagen zeventien goals maakte en tien assists noteerde.

Lees ook'Ajax ook persoonlijk rond met Daramy, details bekend'

"Hij heeft wel de techniek en de snelheid om ook als spits te spelen. Op zijn best is hij denk ik vanaf links. Daar kan hij spelen als Dusan Tadic naar de spitspositie verhuist", doet Tobiasen een suggestie. De laatste tijd is de kritiek op Sébastian Haller in de punt van de aanval flink toegenomen, dit geeft Erik ten Hag extra opties om te rouleren.

Reacties

gerelateerd