OGC Nice mogelijk tien (!) thuisduels zonder fans na incident

23 augustus 2021, 13:54

De bizarre ontmoeting tussen OGC Nice en Olympique Marseille van zondagavond krijgt nog een staartje. De Franse voetbalbond heeft beide clubs opgeroepen om te verschijnen op een hoorzitting over de situatie. Voor de thuisclub wacht vermoedelijk ook een heel forse straf.

De Ligue de Football Professionnel heeft via een officieel statement gereageerd op het duel, dat gestaakt werd nadat de fans van OGC Nice slaags raakten met de spelers van Marseille. Daarop braken ook tussen de spelers onderling en in de bestuurskamer kleine relletjes uit. Uiteindelijk moest er doorgespeeld worden en stond OGC Nice alweer op het veld, maar besloot Marseille om niet meer ten tonele te verschijnen. Dat betekent normaliter een 3-0 nederlaag, maar zal ditmaal anders worden beoordeeld.

Beide clubs zijn op dagvaarding geroepen om woensdag op een hoorzitting op te komen dagen. Daar kunnen beide partijen hun verhaal doen en zal er gekeken worden naar wie wat verweten kan worden. De voorzitters van beide clubs proberen de schuld bij elkaar te leggen, daar zal de Franse competitie een beslissing in moeten nemen. Bijvoorbeeld over wat er gebeurt met de 3-0 reglementaire uitslag en/of tussenstand van 1-0, die op het moment van de rellen was bereikt.

Lees ookMarseille keert niet terug op het veld

Stafmaat vermoedelijk niet mals

Ook zal er kritisch gekeken worden naar de vele beelden die beschikbaar zijn van het incident. Sommige spelers liepen verwondingen op, maar ook sommige spelers misdroegen zich flink. Zo schoot Álvaro González een bal keihard de tribunes in (zie onder), wat een van de redenen was van de uitbraak van de rellen. Ook Dimitri Payet, die flesjes teruggooide het publiek in, moet vrezen voor een straf.

Journalist Jurriaan van Wessem denkt dat de middenvelder voor drie duels zal moeten boeten vanwege zijn onhandige actie, ondanks dat hij eerst flink werd bejegend en slachtoffer is. Ook Marseille-coach Jorge Sampaoli, die woedend was en uit zijn plaat ging, kan een schorsing tegemoet zien van mogelijk drie duels. Toch zal OGC Nice de grootste klap opvangen: Van Wessem verwacht dat het Nederlands getinte elftal tien (!) thuisduels zonder publiek moet spelen. 'Ook vanwege de internationale aandacht voor dit duel, wordt de straf hoger dan voor Montpellier twee weken geleden', schrijft hij. Toen werden spelers bekogeld met flessen en werd het duel tien minuten gestaakt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen