'Barcelona is opgelucht: Alba volgt voorbeeld van Piqué'

23 augustus 2021, 14:45

FC Barcelona heeft uitstekend financieel nieuws gekregen. Nadat eerder Gerard Piqué een royale geste deed en heel veel loon inleverde, is ook met Jordi Alba naar verluidt een akkoord bereikt over het inperken van zijn salaris. Ook zijn overeenkomsten met Sergio Busquets en Sergi Roberto nabij, al is met hen nog geen akkoord bereikt.

Diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo, weten dat de deal met Alba al volledig rond is. De back gaat een kwart van zijn salaris inleveren en helpt de club daarmee financieel opnieuw. Vorig seizoen deden alle spelers ook al een loonoffer en in navolging van Piqué – die naar verluidt tijdelijk zelfs tachtig procent zou hebben ingeleverd – gaat ook Alba de Catalanen helpen. Vorige week werd hij nog uitgefloten in Camp Nou omdat hij dwars zou liggen in de gesprekken over salarisverlaging. Destijds liet hij al doorschemeren dat het onzin was en dat wordt met dit akkoord onderstreept. 

Hoewel door minder betrouwbare bronnen gemeld dan bij Alba, zouden volgens journalist Alfred Martínez ook Busquets en Roberto al bijna een deal gesloten hebben. Ook zij gaan akkoord met het inleveren van een deel van het salaris, waarmee zij als vier aanvoerders van de A-selectie het goede voorbeeld geven aan de rest van de spelersgroep. De Catalaanse grootmacht kampt met een gigantische miljardenschuld en moet op alle vlakken bezuinigen. Voor Roberto wordt zijn salarisverlaging overigens gecombineerd met een contractverlenging.

Lees ook: Memphis dankzij geste Piqué net op tijd ingeschreven

Door de eerder geste van Piqué konden Memphis Depay en Eric Garcia tijdig worden ingeschreven voor het nieuwe La Liga-seizoen. Als de ervaren verdediger geen loon had afgestaan, hadden de zomeraanwinsten niet in het salarishuis van de club gepast. Dat is ook de reden dat Lionel Messi deze zomer uiteindelijk moest verkassen: het behouden van de sterspeler was financieel simpelweg niet mogelijk voor FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen