Bergwijn is los bij Spurs: ''Bij PSV had ik ook deze momenten"

23 augustus 2021, 11:23

Steven Bergwijn is los bij Tottenham Hotspur. De aanvaller kon onder José Mourinho niet altijd op een basisplaats rekenen, maar bij de nieuwe trainer Nuno Espírito Santo lijkt hij onomstreden. Hij hoopt die lijn door te kunnen trekken.

"Het was gewoon een moeilijk jaar, voor heel de club. Voor een speler is het ook lastig als je de ene week speelt en de volgende week weer buiten de selectie valt. Als er dan ook niet iemand is die met je praat, is dat wel moeilijk. Maar ik heb geen moment spijt gehad van deze overstap. Iedereen weet dat de Premier League moeilijk is, maar ik weet wat ik kan. Ik heb vertrouwen in mezelf. In het begin bij PSV had ik ook van deze momenten en ik ben daar sterker uitgekomen", vertelt de buitenspeler bij Ziggo Sport

Eerder deze zomer werd Bergwijn nog gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Erik ten Hag zou gecharmeerd zijn van de aanvaller, maar hij bleek onbetaalbaar voor de Amsterdammers. Vooral nu hij dit seizoen zo goed is begonnen. In de Londen Evening Standard kreeg hij afgelopen weekend een 7 voor zijn optreden tijdens de 1-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers. 'Ik heb het gevoel dat hij nog een of twee doelpunten nodig heeft om zijn vertrouwen volledig te herstellen', stelt de verslaggever die de cijfers heeft uitgedeeld.

De goede seizoenstart maakt hem wellicht ook weer interessant voor het Nederlands elftal. Onder Frank de Boer viel hij kort voor het Europese kampioenschap af en ook onder zijn opvolger Louis van Gaal zit hij niet bij de selectie. De bondscoach koos echter alleen voor topfitte spelers. Wie weet dat Bergwijn alsnog op de radar verschijnt nu hij al twee duels op rij in de basis is gestart. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen