Gepasseerde Ronaldo 'was fit, geen sprake van transfer'

23 augustus 2021, 09:10

Cristiano Ronaldo (36) was dit weekend de meestbesproken bankzitter van Juventus. De Portugese aanvaller zou volgens diverse media om een plek als reserve hebben gevraagd om een transfer te maken in de komende week, maar daar is volgens trainer Massimiliano Allegri niets van waar. Hij zou zelf de keuze hebben gemaakt om de aanvaller niet te laten starten.

"Het was mijn keuze om Ronaldo op de bank te laten beginnen tegen Udinese. Ronaldo voelt zich goed, maar ik heb voor de wedstrijd met hem gesproken en verteld dat hij op de bank zou starten", blikte Allegri tegenover DAZN terug op de reserverol van de Portugees. Geen blessure en geen transfer, maar gewoon gepasseerd is de lezing van zijn coch. "Maar hij was beschikbaar voor een invalbeurt, dat deed hij erg goed."

Diep in blessuretijd leek Ronaldo namelijk de winnende goal binnen te koppen, maar stond op het moment van de voorzet van invaller Federico Chiesa met zijn schouder nét buitenspel. En dus bleef de stand teleurstellend 2-2, waar Juventus recht had op meer. Bij beide tegendoelpunt zag keeper Wojciech Szczesny er niet goed uit. Toch nam Allegri hem in bescherming.

Lees ookRonaldo op de bank bij Juventus en 'gaat snel vertrekken'

"Hij is een geweldige keeper, maar maakte nu een fout", erkende de coach, die aanwinst Manuel Locatelli niet liet spelen vanwege een conditionele achterstand. "We speelden een goede wedstrijd, maar in de tweede helft moesten we beter aan de bal zijn. We moeten beter omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Laat dit een les voor ons zijn, we hebben te veel ballen op het middenveld verloren. Misschien was het vermoeidheid, toch mag dit ons niet overkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen