KNVB verkoos Van Gaal boven Wenger en Conte: "Zo kortzichtig"

KNVB verkoos Van Gaal boven Wenger en Conte: "Zo kortzichtig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 augustus 2021 – "Wie moet het anders doen?", vroeg Louis van Gaal zich hardop af tijdens zijn presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal. Ruud Gullit weet dat er andere interessante opties waren in de vorm van buitenlandse trainers. Hij noemt de terugkeer van de trainer 'kortzichtig'. 

"Ik heb met Arsène Wenger gesproken. Die had het echt graag willen doen. Maar daar zijn ze niet op gekomen. We hadden een onderonsje en hij had het echt willen doen, maar ze komen er niet op. Er waren echt wel meer mensen die wilden en konden", stelt de analist in het praatprogramma Rondo. Hij is kritisch op de keuzes van de KNVB. Waar normaliter vaak met meerdere kandidaten wordt gepraat, lijkt dat bij de voetbalbond geen gewoonte.

"Eerst waren ze alleen bij Frank de Boer en nu waren ze alleen bij Van Gaal. Weer zo kortzichtig. Dat wil niet zeggen dat Wenger het had moeten zijn, maar je had er wel mee kunnen praten", vindt Gullit. De oud-trainer van Arsenal werd vorig jaar ook al gelinkt aan Oranje. Destijds was hij duidelijk: "Ik zou mezelf hebben aangeboden, maar ik ben niet beschikbaar. Ik werk keihard voor de FIFA en heb met niemand gesproken. Ik weet niet waar dat vandaan komt."

Wesley Sneijder liet zich eerder ook al kritisch uit over de keuze voor Van Gaal. "Het is geen keuze voor de lange termijn. Waarom zoek je steeds naar een Nederlander? Er zijn zat goede trainers, maar kijk dan eens verder. In het buitenland zijn er ook heel veel. Er was echt wel een buitenlandse toptrainer die graag het Nederlands elftal wil trainen. Ik weet dat Conte het graag aan was gegaan. Die doet het niet voor het geld, maar dat is prestige. Daar moet je dan een keer mee in gesprek gaan", vertelde Sneijder destijds in De Oranjezomer.

Reacties

gerelateerd