Marseille keert niet terug op het veld, reglementaire verlies gevolg

23 augustus 2021, 00:10

Het duel tussen OGC Nice en Olympique Lyon is zondagavond niet meer uitgespeeld. Hoewel de autoriteiten en de voetbalbond wilden dat er doorgespeeld zou worden en de thuisploeg al op het veld was voor een warming-up, liepen de gasten het stadion uit. Mede vanwege gewonde spelers wilde Marseille niet door. Het duel betekent een reglementaire nederlaag voor de bezoekers, al krijgt het ongetwijfeld nog een staartje.

En dus leverde het zondagavond bijzondere beelden op, na de treurige situatie op het veld, waar spelers van Marseille werden aangevallen en hulp kregen van voetballers van OGC Nice. Ook op het ereterras zou zijn gevochten tussen de voorzitters van beide clubs, wat voor een bizarre situatie zorgde. Nadat de er op het veld was gevochten en Marseille-coach Jorge Sampaoli helemaal gek was geworden, ging iedereen de kleedkamers in.

Nadat de voetbalbond in overleg met de autoriteiten had besloten dat het duel hervat moest worden, keerde OGC Nice terug op het veld voor een warming-up. Via de sociale kanalen lieten de spelers van Marseille zien dat ze gewond waren geraakt en ook sijpelde binnen dat sommigen van hen onder de douche stonden of zelfs al in de spelersbus zaten. Toen dat duidelijk werd, floot de scheidsrechter van dienst in en vervolgens meteen af. Volgens de regels heeft Marseille een reglementaire nederlaag aan de broek, maar daartegen gaat het vrijwel zeker in protest. 

Lees terugSpelers naar binnen bij Nice - Marseille

Niet alleen spelers van Marseille zijn gewond geraakt, bij de onderlinge rellen is ook Kluivert het slachtoffer geworden. OGC Nice bevestigt aan RMC Sport dat Jean-Clair Todibo en Kluivert tijdens de vechtpartij fysiek te pakken zijn genomen door leden van de technische staf van Marseille. Marseille-manager Sampaoli was woest dat er doorgespeeld moest worden en stak zijn boosheid niet onder stoelen of banken. Volgens Marseille-preses Longoria was het simpelweg niet veilig genoeg om te voetballen. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen