Real Madrid lijdt in knotsgekke slotfase puntverlies bij Levante

22 augustus 2021, 23:57

Real Madrid heeft zondagavond dure punten laten liggen op bezoek bij Levante. De Madrilenen speelden een uitstekende eerste helft, maar gaven dat na de thee helemaal uit handen. Wel knokte het zich tot twee keer terug in de wedstrijd bij een achterstand tot 3-3, toen het in de absolute slotfase met een man meer kwam te staan na een rode kaart van Levante-keeper Aitor Fernández. Maar veldspeler Rúben Vezo in het doel van Levante werd niet meer getest. 

Na de fraaie zege bij Deportivo Alavés vorige week (1-4) wees in de eerste helft werkelijk niets op puntverlies bij de tweede club van Valencia. Real Madrid kwam wederom goed voor de dag, met Isco als uitblinker en Gareth Bale die voor het eerst na 578 dagen weer eens een doelpunt maakte voor Real Madrid. Karim Benzema, die deze week zijn contract verlengde in de hoofdstad van Spanje, was meermaals dicht bij de tweede Real-goal, maar Levante hield stand tot de pauze en kon terug naar de tekentafel.

Dat deed het overigens met veel succes, want direct in de tweede helft kwam het op gelijke hoogte. Marti Roger ontsnapte door Lucas Vazquez aan buitenspel en schoof via Thibaut Courtois de gelijkmaker tegen de touwen. Niet veel later volleerde José Campaña de 2-1 op heerlijke wijze tegen de touwen (zie onder), waarna Carlo Ancelotti in de problemen zat en driemaal wisselde. Vinícius Júnior kwam onder meer in de ploeg voor Eden Hazard en de Braziliaan liet zich een kwartier voor tijd gelden.

Na een fraaie loopactie schoot de buitenspeler na een fraaie steekpass can Casemiro in de counter koeltjes raak, vlak voor de drinkpauze in Valencia. Meteen na die korte break sloeg de thuisploeg echter wederom toe: uit een vrije trap kwam de bal via David Alaba voor de voeten van Rober Pier, die voor de 3-2 zorgde en niet veel later raakte de thuisploeg via Alejandro Cantera de paal, maar de bal ging uit het al lege doel.

Daardoor kreeg Real alsnog een punt, want nadat Dani Carvajal de paal had geraakt, zorgde Vinicius op fraaie wijze via de binnenkant van de paal voor de gelijkmaker. Maar het zal voelen als een nederlaag, want na een razendsnelle counter van de thuisploeg kwam keeper Aitor Fernández uit tot halverwege zijn eigen helft. Hij werkte de bal weg, maar maakte hands en moest met rood vertrekken. In de absolute slotfase moest verdediger Vezo als keeper fungeren omdat de wissels waren opgebruikt. Het lukte de bezoekers echter niet om gevaarlijk te worden in de zes minuten extra tijd.

Het puntverlies van De Koninklijke is goed nieuws voor concurrenten FC Barcelona – dat gelijkspeelde tegen Athletic Bilbao – en Atlético Madrid – dat met pijn en moeite won. Naast Atléti kan alleen Sevilla nog ongeslagen blijven in La Liga na twee duels van de titelkandidaten, mits het maandagavond wint bij Getafe. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen